Mijn motivatie

Mijn werk is mijn passie, mijn grootste drijfveer. Het is de reden dat ik elke dag weer graag doe wat ik doe : mensen begeleiden (terug) naar hun lichaam en geest te luisteren en bewust hun eigen, persoonlijk evenwicht terug te vinden.

In de huidige realiteit merk ik dat er steeds meer nood is aan rustmomenten, aanraking en tijd voor jezelf en het belang ervan, maar dat het steeds minder evident wordt om dit te beleven. 

Bij chhoonaa kan je even tot rust komen. Afdalen naar je lichaam en je lichaam en geest tot rust laten komen in een warme en veilige omgeving. We kijken samen naar wat je denkt en voelt, en waarom. Om het vervolgens de plaats en ruimte te geven die het verdient. Niet meer, maar ook niet minder. 

Jouw lichamelijk en geestelijk welzijn zorgt ervoor dat je je beter in je vel voelt, rustiger in het leven zal staan, weloverwogen beslissingen kan nemen en makkelijker stress aankan. 

Twee recente artikelen/interviews beschrijven heel duidelijk de huidige actualiteit hierrond. 
Lees hieronder de inleiding. Je vindt ook een link naar de stukken zelf. 

Rugmassage

Succesvol zijn. Meegaan in de dagelijkse rat race, deelnemen aan de competitie om steeds de beste te (willen) zijn. Harder en langer werken om meer te kunnen kopen of nog eens op vakantie te kunnen gaan. Want de buren, de vrienden op facebook doen het ook. Normaal toch?
Dit streven naar een ideaalbeeld is ziekmakend, en leidt rechtstreeks tot burn-out en zindert door tot in het gezin. Zoals Dirk De Wachter (psychiater) en Paul Verhaeghe (hoogleraar) vertelden aan Humo : Geluk is niet maakbaar. Dit houdt namelijk in dat het nooit goed genoeg is. Dat je het altijd wel een beetje meer gelukkig zou kunnen maken. Werken is vaak verworden tot een middel om meer, vaker en duurder te kunnen kopen of om hogerop die ladder te geraken en meer aanzien en status te verwerven. En we denken dat dat synoniem is voor geluk. Maar 'nog meer' drijft je enkel naar 'nog meer werk', totdat je lichaam plots 'full stop' zegt. En dan blijf je verweesd achter omdat je hele identiteit op dat werken gebaseerd is. Omdat je niets anders kent. (Je kan het volledige artikel hier lezen)

In het interview in De Morgen met Frederik Anseel (managementprofessor) kan je lezen over zijn visie over de impact van thuiswerken of net het ontbreken ervan. Hij breekt geen lans voor of tegen, maar ziet in beide situaties het risico op uitvallen door een langdurig verhoogd energie- en stressniveau. In een tijd waarin ons doen en laten in onze vrije tijd aan banden gelegd wordt, is het niet evident om dit te compenseren. ( Lees hier het volledige artikel)